Doe de gratis dakscan

Wat is een zonnepanelen dakscan?

Er komt veel kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Je wilt bijvoorbeeld weten of jouw dak geschikt voor zonnepanelen. En welke omvormer past het beste bij de zonnepanelen? Onze gratis zonnepanelen dakscan geeft antwoord op al deze vragen én meer. Tijdens de dakscan ontdekken we bijvoorbeeld:
– Hoeveel zonnepanelen op jouw dak kunnen
– Hoe je zonnepanelen plaatst bij bijvoorbeeld dakkapellen, dakramen en schoorstenen
– Wat de beste positie voor de panelen is om zoveel mogelijk stroom te leveren

Na de dakscan heb je een goed beeld van de mogelijkheden. Daarna is het mogelijk om een advies aan te vragen met onze adviseurs.

Ik heb interesse en ontvang graag een gratis offerte
➢ Ik ben particulier en wil zonnepanelen op mijn dak laten plaatsen
➢ Ik ben ondernemer en wil zonnepanelen op mijn bedrijfspand laten
plaatsen

Doe de Dakcheck

Adviesgesprek en offerte op maat

Heb je de gratis dakscan ingevuld en ben je benieuwd naar meer informatie? Dan kun je een
adviesgesprek inplannen met onze deskundigen. Samen ontdek je welke zonnepanelen je
nodig hebt en welke omvormer het meest geschikt is voor jouw dak.
Na het adviesgesprek stellen wij de offerte op. In deze offerte staat een overzicht van de
zonnepanelen, de omvormer en het montagemateriaal. Je weet gelijk wat de totale kosten zijn.
In het kostenoverzicht staat ook hoe snel je de kosten van de zonnepanelen terugverdient.
Heb je vragen over de dakscan? Of wil je graag een adviesgesprek inplannen? Dan kun je altijd
contact met ons opnemen.

Disscusing

Veelgestelde vragen

Materialen

Hoe beter de panelen bij jouw dak passen, hoe sneller je je investering terugverdient. Onze adviseurs kijken nauwkeurig naar je energiebehoefte en naar je dak en leveren zonnepanelen perfect afgestemd op je wensen en behoeften.

Nee. Als huiseigenaar mag je zelf beslissen of jij jouw dak transformeert tot je eigen zonnefabriek. De overheid noemt dit: vergunningvrij maar niet zonder regels. Het zonnepanelensysteem zelf moet namelijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook is wel zo dat aan woningen in een beschermd stads-of dorpsgezicht bepaalde eisen worden gesteld vanuit de gemeente. Bijvoorbeeld bij monumentale panden.

Meld je zonnepanelen altijd aan bij je opstalverzekering. Wijzigingen aan je woning moet je verplicht doorgeven. Wanneer er dan schade aan je zonnesysteem optreedt door brand, bliksem, storm, diefstal of hagelstenen wordt je schade gedekt.

Zonnepanelen horen minstens 25 jaar mee te gaan. Meestal zal een zonnesysteem langer blijven werken. Een technische levensduur van 30-35 jaar is niet ongebruikelijk, al wordt het rendement van de zonnepanelen wel minder. Hoe dan ook profiteer je met een levensduur van 25 jaar en een terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar al snel van 18 jaar gratis energie.

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, maar dat doen ze niet zonder hulp. Een zonnesysteem bestaat uit: zonnepanelen, omvormer, kabels en groepenkast.

De meest voorkomende soorten zonnepanelen zijn polykristallijne (blauwe) en monokristallijne (zwarte) zonnepanelen. Daarnaast hebben we ook nog een premium full black paneel, die, de naam zegt het al, helemaal zwart is. Elk paneel heeft z’n eigen voordeel: het ene zonnepaneel verdient zichzelf sneller terug, het andere zonnepaneel heeft een hoger vermogen. Hoe beter de panelen bij jouw dak passen, hoe sneller je je investering terugverdient.

Kwalitatief goede zonnepanelen zijn nog nooit zo voordelig geweest, dus let vooral op de kwaliteit en garanties van de zonnepanelen én de aanbieder. Goedkoop is vaak duurkoop. Zonnepanelen van lage kwaliteit brengen meer kosten met zich mee omdat ze vaak gerepareerd en / of vervangen moeten worden. Wij leveren uiteraard alleen kwalitatief goede panelen, die kosten minder dan je denkt.

Een omvormer zet spanning uit een zonnepaneel om in wisselstroom die uit het stopcontact komt voor elektrische apparaten. Voor een uitgebreide uitleg over de werking van omvormers en de verschillen lees hier onze blog.

Installatie

Onze installatie experts weten exact hoe de zonne-installatie geïnstalleerd moet worden. Zorg dat ze op de dag van de installatie overal goed bij kunnen. Zorg dat de plek waar de omvormer komt te hangen is opgeruimd, zodat onze installateurs snel en makkelijk te werk kunnen gaan. Zorg ook dat u het wachtwoord van uw WiFi router bij de hand heeft op de dag van de installatie. 

We zijn vrijwel altijd binnen een dag klaar met de installatie en kabels worden altijd op de meest esthetische manier weggewerkt en er wordt veilig gewerkt. Het enige dat jij dan nog hoeft te doen is genieten van je lage energierekening.

De zonnepanelen worden geïnstalleerd door de deskundigen van Defa Projects. Defa Projects is één van de toonaangevende installatiebedrijven voor zonnepanelen. Onze experts beschikken over alle nodige certificaten en werken volgens actuele normen. Defa Projects plaatst meer dan 500 zonne-installaties per week. Hierdoor weten onze deskundigen hoe je de best mogelijke installaties plaatst op elk dak.

Aan onze uitstekend gekwalificeerde installateurs kun je de installatie met een gerust hart overlaten. Onze installaties worden verzorgd door Defa Projects, welke 500 instalaties per week uitvoeren! Niet voor niks geven we 15 jaar garantie op de installatie! 

90% van de daken is geschikt voor zonnepanelen. Of jouw dak daaronder valt hangt van een paar factoren af: de ligging van je dak, de hellingshoek en het type dakbedekking. Doe de gratis dakscan om te kijken of jouw dak geschikt is!

Vanaf het moment dat een dakscan wordt aangevraagd streven wij ernaar de installatie binnen 8 weken afgerond te hebben. Meer informatie over hoe wij te werk gaan? Lees het stappenplan.