Woning Isolatie

Een goed geïsoleerde woning biedt talloze voordelen. Door de warmte binnen te houden en de kou buiten te laten, kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening. Daarnaast zorgt isolatie voor een aangenaam wooncomfort, zonder vervelende tocht, met een stabielere binnentemperatuur en minder geluidshinder. Maar welke soorten huisisolatie zijn beschikbaar? Wat zijn de kosten ervan? En welke subsidies kunt u aanvragen? U vindt alle antwoorden hieronder.

Goed geïsoleerde woning

Een goed geïsoleerde woning biedt talloze voordelen. Door de warmte binnen te houden en de kou buiten te laten, kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening. Daarnaast zorgt isolatie voor een aangenaam wooncomfort, zonder vervelende tocht, met een stabielere binnentemperatuur en minder geluidshinder. Maar welke soorten huisisolatie zijn beschikbaar? Wat zijn de kosten ervan? En welke subsidies kunt u aanvragen? U vindt alle antwoorden in dit artikel.

Hoe kan ik mijn woning isoleren?

Er zijn verschillende manieren waarop je zelf bepaalde delen van je huis kunt isoleren om het energieverbruik te verminderen en het comfort te verhogen. Hieronder geef ik enkele voorbeelden van wat je zelf kunt doen. Iedere woning is verschillend. Misschien heeft uw woning al een verbouwing ondergaan en kent u het verleden van de woning niet. Het is verstandig om er een expert naar te laten kijken. Een expert heeft speciale apparatuur om de woning te scannen. Samen kunt u de resultaten doornemen en een plan maken. De adviseur zal voor u een gespecialiseerde offerte opstellen.

Verbetering van energielabel

Het isoleren van de vloer in uw huis kan aanzienlijk bijdragen aan de verbetering van het energielabel van uw woning. Het energielabel is een classificatie van de energie-efficiëntie van een woning op basis van het energieverbruik. Een hoger energielabel duidt op een energiezuinigere woning. Het isoleren van vloeren kan helpen om het energieverbruik te verminderen door een aangename binnentemperatuur te behouden. Bovendien zijn er andere effectieve manieren om het energielabel van uw woning te verbeteren, zoals dakisolatie, het plaatsen van dubbel glas of HR++ glas, en het gebruik van energiezuinige verwarmings- en verlichtingssystemen.

ISDE subsidie isoleren huis

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van een huis in Nederland. Deze subsidies zijn bedoeld om mensen te helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van hun huis en om de kosten van het isoleren te verlagen. Een van de belangrijkste subsidies voor het isoleren van een huis is de Isolatiepremie van het Rijk. Met deze premie kunt u tot 50% van de kosten voor het isoleren van uw dak, muren, vloer en/of ramen terugkrijgen. De premie is beschikbaar voor zowel eigenaren als huurders van een woning. Er zijn ook regionale subsidies beschikbaar voor het isoleren van een huis. Dit kunt u nagaan bij uw gemeente of provincie. Het is aan te raden om goed te informeren naar de beschikbare subsidies voordat u begint met het isoleren van uw huis. Zo kunt u profiteren van deze financiële tegemoetkomingen en de kosten van het isoleren verlagen.

Gemiddelde besparing per jaar: € 275*

Vloerisolatie

Vloerisolatie vermindert het warmteverlies naar de vloer toe, waardoor u kunt besparen op uw energierekening. Hoe kunt u de vloer het beste isoleren? Als u een kruipruimte heeft kan dit eenvoudig aan de onderkant gebeuren maar er zijn ook andere effectieve methoden.

Gemiddelde besparing per jaar: € 840*

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is één van de eenvoudigste manier om uw huis te isoleren. Het zorgt voor een warmere woning in de winter en een koelere woning in de zomer zodat u bespaart op uw energierekening.

Gemiddelde besparing per jaar: € 875*

Dakisolatie

Met dakisolatie voorkomt u dat warme lucht makkelijk ontsnapt via het dak. Zo kunt u honderden euro’s per jaar besparen. Er zijn diverse methoden om uw dak te isoleren.

Gemiddelde besparing per jaar: € 675*

Raamisolatie

Minder koude lucht door uw ramen in de winter? Overweeg om enkel glas te vervangen door dubbelglas zodat u meer warmte binnenshuis behoudt en bespaart op uw energierekening.

LeonFijn en deskundig bedrijf!
Lees verder
Prima, betrouwbaar en klantvriendelijk bedrijf. Het start met heldere en scherpe offertes nadat ik m'n wensen kenbaar had gemaakt, daarna een schouw van de situatie. Super klantvriendelijk, ik kreeg te horen: 'als u nog vragen heeft, laat het svp weten, want daarvoor zijn wij beschikbaar.' En ze zijn bereikbaar! Vervolgens binnen 4 weken de plaatsing van de zonnepanelen op een zeer professionele en deskundige manier! Goed bezig. Met als resultaat dat ik deze zonnige zomer al geniet van de opbrengst van 25 DMEGC-zonnepanelen. En een mooie bijkomstigheid: ze bleken stormvast tijdens de zomerstorm!
H. van RossumZonpa Solar, met dit bedrijf haal je het zonnetje in huis!!
Lees verder
Zonpa Solar is echt een prima leverancier van zonnepanelen. Wij hadden de naam doorgekregen van de ouders van een schoonzoon die erg tevreden waren. Dus mond op mond reclame. De offerte is snel in huis na de google streetview en deze ziet er schitterend mooi en heel verzorgd uit. Alles wat je wilt weten wordt daarin benoemd. Voor de schouw werd een afspraak gemaakt en de twee heren waren stipt op tijd. Wat fijn als leveranciers gewoon op tijd zijn, zo vanzelfsprekend is dat niet meer. De heren van Zonpa Solar waren niet alleen sympatiek maar hadden ook verstand van zaken. Dit gaf ons het volledige vertrouwen om met dit bedrijf in zee te gaan. De levertijd was gewoon supersnel, met een weekje of drie. De afspraak voor de montage kwam op korte termijn en als de dag niet uitkwam kon je heel gemakkelijk kiezen voor een ander tijdstip. Op de dag van montage: weer schitterend op tijd en de klus was snel geklaard. Echte vaklui die geen moment niets staan te doen. Het ziet er allemaal mooi uit en het werkt perfect. DE foto nemen was wat lastig omdat we er niet goed bij konden komen, maar het geeft wel een indruk.
StefVakwerk
Lees verder
410wp Denim panelen met IQ8+ omvormers. Van offerte aanvraag tot plaatsing alles volledig vlekkeloos verlopen. Bij vragen was er altijd een snelle reactie. Zeer scherpe prijs en kundige installateurs. Alles netjes afgewerkt ondanks de brandende zon op het dak. Daarnaast vanaf het eerste moment na installatie een werkende app. Ik kan deze firma bij iedereen aanraden, niets dan complimenten!
Previous
Next

Direct aanvragen

Type opdracht(Vereist)
Soort aanvraag
Bouwjaar van je woning
Uitvoerdatum