Dakisolatie

Ontdek de magie van dakisolatie voor een behaaglijk en energiezuinig thuis! Door uw dak te isoleren, houdt u de warmte beter vast in de winter en blijft het koeler tijdens zomerse dagen. Bespaar op uw energierekening terwijl u geniet van optimaal wooncomfort. Ervaar zelf wat dakisolatie voor u en uw woning kan doen!

Isoleren dak

Met dakisolatie bespaart u honderden euro’s per jaar! Ook vermindert u de uitstoot van CO2. De meeste warmte gaat via het dak naar buiten. Warme lucht gaat altijd omhoog. Deze warmte bent u dus kwijt. De besparing bij dakisolatie kan oplopen tot ruim 500 euro per jaar (bij een gemiddelde woning). U bespaart niet alleen op de energierekening, maar u verbetert ook uw binnenklimaat. In de zomer, als het buiten lekker warm is, blijft uw huis lekker koel. Dit geeft dus een aangenamere woonomgeving. Warme buitenlucht kan slecht uit een goed geïsoleerde woning ontsnappen.

Wat kost dakisolatie?

De kosten voor het aanbrengen van dakisolatie bedragen bij een gemiddelde woning tussen 2500 en 4000 euro. Op deze werkzaamheden zit ook subsidie, wat betekent dat de kosten uiteindelijk een stuk lager uitvallen. Om een juiste prijs en besparing te berekenen, is het verstandig dat een expert bij u langskomt. De terugverdientijd van deze werkzaamheden bedragen ongeveer 5 jaar. Bovendien stijgt de waarde van de woning flink en ook het wooncomfort wordt verhoogd.

Er zijn verschillende manieren om een plat dak te isoleren. Welke methode het beste is, hangt af van de constructie van het dak en de specifieke behoeften van uw huis. Een van de voorkomendste manieren om een plat dak te isoleren is door middel van dakisolatie. Dit kan worden gedaan door het plaatsen van isolatiemateriaal, zoals glaswol of steenwol, tussen de dakplaten en het dakbeschot. Het is ook mogelijk om Pur-schuim te gebruiken als isolatiemateriaal.

Een andere optie is het aanbrengen van een dakbedekking met isolatie, zoals een dakpan met een isolerende kern. Dit kan worden gelegd op het bestaande dak en biedt zowel bescherming tegen het weer als isolatie. Het is ook mogelijk om een “groendak” aan te leggen op een plat dak. Dit is een dakbedekking met planten erop, die helpt om het dak te isoleren en bij te dragen aan een duurzame leefomgeving.

Een schuin dak is vaak eenvoudig te isoleren door aan de binnenzijde een houten raamwerk te plaatsen waartussen het isolatiemateriaal kan worden geklemd. De afwerking kan op verschillende manieren gebeuren.  Sommige isolatiematerialen zijn voorzien van een decoratieve afwerklaag, bij andere soorten moet u het dak zelf afwerken met gipsplaat of met houten of kunststof panelen. Een dampscherm is altijd nodig. Deze wordt aan de warme zijde, juist onder de afwerking, aangebracht.

Sommige isolatiematerialen hebben een dampremmende laag, waardoor een apart dampscherm overbodig is. Hierna kan het dak worden afgewerkt. Dakafwerking aan de buitenzijde is vaak een ingrijpende operatie. Dit is verstandig als uw woning aan een nieuw dak toe is. Bij het isoleren van een schuin dak langs de buitenkant wordt er gebruikt gemaakt van harde, drukvaste isolatieplaten met een tand- en groefsysteem van kunststof, hardschuim: polyurethaan (PUR), polyisocyanuraat (PIR), geëxtrudeerd polystyreen (XPS). Hierop komen vaak nieuwe dakpannen zodat u een compleet nieuw dak krijgt.

 

ISDE subsidie isoleren huis

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van een huis in Nederland. Deze subsidies zijn bedoeld om mensen te helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van hun huis en om de kosten van het isoleren te verlagen. Een van de belangrijkste subsidies voor het isoleren van een huis is de Isolatiepremie van het Rijk. Met deze premie kunt u tot 50% van de kosten voor het isoleren van uw dak, muren, vloer en/of ramen terugkrijgen. De premie is beschikbaar voor zowel eigenaren als huurders van een woning.

LeonFijn en deskundig bedrijf!
Lees verder
Prima, betrouwbaar en klantvriendelijk bedrijf. Het start met heldere en scherpe offertes nadat ik m'n wensen kenbaar had gemaakt, daarna een schouw van de situatie. Super klantvriendelijk, ik kreeg te horen: 'als u nog vragen heeft, laat het svp weten, want daarvoor zijn wij beschikbaar.' En ze zijn bereikbaar! Vervolgens binnen 4 weken de plaatsing van de zonnepanelen op een zeer professionele en deskundige manier! Goed bezig. Met als resultaat dat ik deze zonnige zomer al geniet van de opbrengst van 25 DMEGC-zonnepanelen. En een mooie bijkomstigheid: ze bleken stormvast tijdens de zomerstorm!
H. van RossumZonpa Solar, met dit bedrijf haal je het zonnetje in huis!!
Lees verder
Zonpa Solar is echt een prima leverancier van zonnepanelen. Wij hadden de naam doorgekregen van de ouders van een schoonzoon die erg tevreden waren. Dus mond op mond reclame. De offerte is snel in huis na de google streetview en deze ziet er schitterend mooi en heel verzorgd uit. Alles wat je wilt weten wordt daarin benoemd. Voor de schouw werd een afspraak gemaakt en de twee heren waren stipt op tijd. Wat fijn als leveranciers gewoon op tijd zijn, zo vanzelfsprekend is dat niet meer. De heren van Zonpa Solar waren niet alleen sympatiek maar hadden ook verstand van zaken. Dit gaf ons het volledige vertrouwen om met dit bedrijf in zee te gaan. De levertijd was gewoon supersnel, met een weekje of drie. De afspraak voor de montage kwam op korte termijn en als de dag niet uitkwam kon je heel gemakkelijk kiezen voor een ander tijdstip. Op de dag van montage: weer schitterend op tijd en de klus was snel geklaard. Echte vaklui die geen moment niets staan te doen. Het ziet er allemaal mooi uit en het werkt perfect. DE foto nemen was wat lastig omdat we er niet goed bij konden komen, maar het geeft wel een indruk.
StefVakwerk
Lees verder
410wp Denim panelen met IQ8+ omvormers. Van offerte aanvraag tot plaatsing alles volledig vlekkeloos verlopen. Bij vragen was er altijd een snelle reactie. Zeer scherpe prijs en kundige installateurs. Alles netjes afgewerkt ondanks de brandende zon op het dak. Daarnaast vanaf het eerste moment na installatie een werkende app. Ik kan deze firma bij iedereen aanraden, niets dan complimenten!
Previous
Next

Gratis energieadvies vandaag!

Kies voor iolatie
Bouwjaar van je woning
Soort aanvraag