Raamisolatie

Raamisolatie speelt een cruciale rol in de energie-efficiëntie van een woning. Door goed geïsoleerde ramen te hebben, kan men aanzienlijk besparen op stookkosten en wordt het binnenklimaat aangenamer, zowel in de koude wintermaanden als in de warme zomer. Daarnaast draagt raamisolatie bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf. Investeren in hoogwaardige raamisolatie betekent dus zowel comfort als besparing voor uw huishouden.

Isoleren ramen

Raamisolatie in de raamkozijnen met enkel glas zijn de bron van energieverlies en zorgen ervoor dat er tocht en kou bij de ramen vandaan komt. Het enkel glas kan vaak niet zomaar vervangen worden door dubbel glas of triple glas. Dit gaat vaak gepaard met nieuwe kozijnen. Ja kan dan kiezen uit houten kozijnen of kunststof kozijnen, trippel glas heeft een hoge isolatiewaarde. Tussen de lagen zit stilstaande lucht er tussen wat voor goede isolatie zorgt ervoor. Met een slecht afgesloten raam of enkel glas kan al snel 15% van uw energie verloren gaan. Dit betekent extra energieverbruik en dus meer stookkosten. Daarnaast kan een tochtige woning zeer onaangenaam zijn. Een voorzetraam zorgt ook voor een iets betere raamisolatie.

Waarom raamisolatie?

Raamisolatie zorgt ervoor dat de woning sneller is opgewarmd. Isolerend glas is een energiebesparende maatregelen waarmee een grote energiebesparing mee kan worden behaald. Het verbeteren van de raamisolatie zorgt voor meer wooncomfort. Ook wordt de temperatuur in huis beter behouden en kou van buitenaf dringt niet naar binnen. In de koude maanden zal goede raamisolatie de warmte in uw woning houden. Tijdens de warmere zomermaanden houden goed geïsoleerde ramen juist de warmte buiten. Dit verhoogt het comfort van de woning. Ook zal de waarde van de woning flink stijgen als u goede raamisolatie heeft aangebracht. De energiekosten zullen met minimaal 15% dalen en uw woning zal een hoger energielabel krijgen.

Wat bieden wij u aan?

Isolerend glas

De meeste huizen hadden vroeger ramen met enkele glas, enkel glas geeft zeer weinig isolatie bieden tegen warmteverlies of winst. Daardoor kunnen tochtige ramen een van de grootste bronnen van energieverspilling in een huis zijn. Een isolerende folie helpt niet om enkel glas beter te isoleren voor de koude. Isolerende raamfolie helpt wel de als zonwerende raamfolie.

HR++ glas

Op een bepaald ogenblik zullen de meeste huiseigenaars de enkel glas ramen moeten vervangen. Of het nu door een breuk komt of gewoon door slijtage, glas vervangen is een noodzakelijk onderdeel van het onderhoud van een woning. Een bestaand raam naar dubbel glas worden steeds populairder, omdat ze enkele voordelen bieden vergeleken met traditionele glazen ruiten.

Dubbele beglazing

Dubbele beglazing is een type raam dat bestaat uit twee lagen glas, met een ruimte ertussen. Zo ontstaat een barrière die kan helpen om warmte binnen te houden, en lawaai buiten. Veel mensen kiezen ervoor hun ramen met enkel glas te vervangen door ramen met dubbel glas, om hun energierekeningen te verlagen en hun huizen comfortabeler te maken.

Triple glas

Een glaszetter zal vaak driedubbel glas aanraden voor ramen in gebieden met veel wind. Het glas is driemaal zo dik als standaard dubbel glas en wordt op zijn plaats gehouden met drie lagen siliconen. De siliconen zorgen voor een luchtdichte afsluiting die voorkomt dat het glas in het kozijn gaat trillen. Het glas is ook gehard, zodat het in kleine stukjes uiteenspat als het breekt, wat verwondingen helpt voorkomen. Driedubbelglas ramen zijn duurder dan dubbelglas ramen, maar ze bieden meer bescherming tegen de elementen en kunnen de energie-efficiëntie helpen verbeteren. Isolerende raamfolie aanbrengen is niet meer nodig voor deze ramen. Er kan wel zonwerende folie op de Raam geplakt worden.

Isolerende raamfolie

Isolerende raamfolie zorgt voor maar liefst 50% minder warmteverlies en kunt u aanbrengen op dubbel glas. Op de dubbele beglazing is de isolatiefolie nauwelijks zichtbaar. De isolatiefolie kan ook aangebracht worden op een oud raam en dat is natuurlijk niet verkeerd in de koude wintermaanden. Omdat er minder warmte verloren gaat, is dit een flinke energiebesparing. Ook de koude lucht aan de binnenkant van een kozijn waar u soms mee te maken kunt hebben wanneer u vlak naast een raam zit, zal minder worden door de isolerende folie.

Zonwerende raamfolie

Zonwerende raamfolies zorgen ervoor dat zonlicht en Uv-straling buiten blijven en dat de ruimtes in uw huis, school of pand minder snel opwarmen. De zon straalt op de ramen van uw pand en hierdoor wordt de woning verwarmd. Zonwerende glasfolies houden die scherpe zonnestralen tegen. Enkel glas en dubbele beglazing kunnen het opwarmende effect van de zon nauwelijks tegengaan. HR, HR+, HR++ en zelfs HR+++ glas bieden na enkele zonnige dagen toch onvoldoende weerstand om de warmte uit uw woning te houden. Dit kan snel en eenvoudig opgelost worden met een zonwerende raamfolie. De zelfklevende plakfolie laat het daglicht eenvoudig door, maar de folie houdt wel de warmte buiten.

Verbetering van energielabel

Het isoleren van de vloer van je huis kan bijdragen aan het verbeteren van het energielabel van je woning. Het energielabel is een classificatie van de energie-efficiëntie van een woning op basis van het energieverbruik. Hoe hoger het energielabel, hoe energie-efficiënter de woning is. Isoleren kan helpen om het energieverbruik te verminderen door het behouden van een aangename temperatuur binnenshuis. Daarnaast zijn er nog andere manieren om het energielabel van je woning te verbeteren, zoals het isoleren van het dak, het installeren van dubbel glas of HR++ glas en het gebruiken van energiezuinige verwarming en lichtbronnen.

ISDE subsidie isoleren huis

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van een huis in Nederland. Deze subsidies zijn bedoeld om mensen te helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van hun huis en om de kosten van het isoleren te verlagen. Een van de belangrijkste subsidies voor het isoleren van een huis is de Isolatiepremie van het Rijk. Met deze premie kunt u tot 50% van de kosten voor het isoleren van uw dak, muren, vloer en/of ramen terugkrijgen. De premie is beschikbaar voor zowel eigenaren als huurders van een woning.

LeonFijn en deskundig bedrijf!
Lees verder
Prima, betrouwbaar en klantvriendelijk bedrijf. Het start met heldere en scherpe offertes nadat ik m'n wensen kenbaar had gemaakt, daarna een schouw van de situatie. Super klantvriendelijk, ik kreeg te horen: 'als u nog vragen heeft, laat het svp weten, want daarvoor zijn wij beschikbaar.' En ze zijn bereikbaar! Vervolgens binnen 4 weken de plaatsing van de zonnepanelen op een zeer professionele en deskundige manier! Goed bezig. Met als resultaat dat ik deze zonnige zomer al geniet van de opbrengst van 25 DMEGC-zonnepanelen. En een mooie bijkomstigheid: ze bleken stormvast tijdens de zomerstorm!
H. van RossumZonpa Solar, met dit bedrijf haal je het zonnetje in huis!!
Lees verder
Zonpa Solar is echt een prima leverancier van zonnepanelen. Wij hadden de naam doorgekregen van de ouders van een schoonzoon die erg tevreden waren. Dus mond op mond reclame. De offerte is snel in huis na de google streetview en deze ziet er schitterend mooi en heel verzorgd uit. Alles wat je wilt weten wordt daarin benoemd. Voor de schouw werd een afspraak gemaakt en de twee heren waren stipt op tijd. Wat fijn als leveranciers gewoon op tijd zijn, zo vanzelfsprekend is dat niet meer. De heren van Zonpa Solar waren niet alleen sympatiek maar hadden ook verstand van zaken. Dit gaf ons het volledige vertrouwen om met dit bedrijf in zee te gaan. De levertijd was gewoon supersnel, met een weekje of drie. De afspraak voor de montage kwam op korte termijn en als de dag niet uitkwam kon je heel gemakkelijk kiezen voor een ander tijdstip. Op de dag van montage: weer schitterend op tijd en de klus was snel geklaard. Echte vaklui die geen moment niets staan te doen. Het ziet er allemaal mooi uit en het werkt perfect. DE foto nemen was wat lastig omdat we er niet goed bij konden komen, maar het geeft wel een indruk.
StefVakwerk
Lees verder
410wp Denim panelen met IQ8+ omvormers. Van offerte aanvraag tot plaatsing alles volledig vlekkeloos verlopen. Bij vragen was er altijd een snelle reactie. Zeer scherpe prijs en kundige installateurs. Alles netjes afgewerkt ondanks de brandende zon op het dak. Daarnaast vanaf het eerste moment na installatie een werkende app. Ik kan deze firma bij iedereen aanraden, niets dan complimenten!
Previous
Next

Gratis energieadvies vandaag!

Soort aanvraag