Vloerisolatie

Ontdek het Comfort van Vloerisolatie met Zonpa BV!

Heb je ooit op een koude winterochtend met blote voeten over de vloer gelopen en gewenst dat het net een beetje warmer en aangenamer was? Bij Zonpa BV begrijpen we dat gevoel volkomen.

Warme vloer met isolatie

Wist je dat vloerisolatie niet alleen je voeten warmer houdt, maar ook je energierekening verlaagt? Ja, je leest het goed! Door je vloer te isoleren met de hoogwaardige materialen van Zonpa BV, houd je de warmte binnen, waardoor je minder hoeft te stoken en zo op energiekosten bespaart.

Maar dat is nog niet alles! Onze vloerisolatie zorgt ook voor:

Maar dat is nog niet alles! Onze vloerisolatie zorgt ook voor:
*Minder tocht in huis: zeg vaarwel tegen die koude briesjes die over de vloer kruipen.
*Een beter binnenklimaat: voorkom vocht en verbeter de algehele luchtkwaliteit in huis.
*Een groenere voetafdruk: met minder energieverbruik draag je bij aan een beter milieu.
Bij Zonpa BV zijn we trots op onze expertise en klantenservice. We staan klaar om je te begeleiden bij elke stap, van het kiezen van de juiste isolatie tot de installatie ervan. En het mooiste? Je zult snel de voordelen voelen, zowel in comfort als in je portemonnee.
Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Zonpa BV je kan helpen een warmer,

Wat is de beste manier om een vloer te isoleren? Er zijn diverse manieren en producten om uw vloer goed te isoleren. De beste manier om uw vloer te isoleren is afhankelijk van een flink aantal factoren. Een houten vloer moet anders aangepakt worden dan een betonnen vloer. Dat geldt ook voor een vloer boven een vochtige of een heel droge kruipruimte. Diverse isolatiematerialen kunnen gebruikt worden. Een expert kunt u alles vertellen over de mogelijkheden. Geen enkele woning en situatie is hetzelfde en het begint bij een goed advies.

De kosten voor isolatie aan de onderzijde van de vloer (gemiddelde eengezinswoning) zijn sterk afhankelijk van wat de mogelijkheden zijn. Over het algemeen vallen de kosten rond de 1800 euro. Bovendien komt u in aanmerking voor subsidie! Als u de vloer heeft geïsoleerd, zult u al snel rond de 400 kuub gas besparen als uw woning wordt verwarmd met een cv-ketel.

Gaat u de woning verwarmen met een warmtepomp, dan zult u ongeveer 3000 kWh aan stroom besparen. De 400 kuub gas kost ongeveer 450 euro en 3000 kWh elektriciteit kost u niets als u zonne-energie heeft. Ook kunt u duurzame energie-inkopen waar u veel voordeel mee kunt behalen. De kosten zijn binnen enkele jaren terugverdiend.

Het aanbrengen van vloerisolatie is mogelijk wanneer de kruipruimtes minimaal 50 cm hoog is. Deze werkhoogte is nodig om veilig in de kruipruimte te kunnen werken. De isolatiewerkzaamheden en materialen moeten netjes en verantwoord aan te brengen zijn. Weet u niet zeker of uw woning goed bereikbaar is, dan kunt u altijd een expert uitnodigen om de situatie te bekijken. Als de kruipruimte te laag is voor het isoleren van de vloer, is bodemisolatie (kruipruimte-isolatie) misschien een goed en effectief alternatief.

 

Vaak wordt het luik van de kruipruimte vergeten bij het isoleren. Bijna altijd is het luik van de kruipruimte nat, waardoor het na verloop van tijd kwalitatief sterk achteruitgaat. We adviseren het kruipruimteluik gelijk te laten vervangen door een geïsoleerd kruipluik met tochtband wanneer u uw kruipruimte isoleert. U kunt de onderzijde isoleren door bijvoorbeeld kruipruimte isolatiemateriaal. Het is belangrijk dat het luik naar de kruipruimte altijd goed bereikbaar is, zeker als u de vloer gaat isoleren. Verstandig is om eens per jaar de onderkant van de vloer te bekijken of de situatie onder de vloer niet is veranderd. Ook is het belangrijk dat uw kruipruimte goede ventilatie heeft.

Om in een bestaande situatie de vloer te isoleren met vloerisolatie moet de hele vloer worden verwijderd. Als u geen vloerverwarming kunt aanleggen, is de beste optie om isolatieplaten aan te brengen.   De isolatieplaten worden op de bestaande vloer gelegd en vervolgens kan een nieuw type vloer worden geplaatst. U dient er wel rekening mee te houden dat u de deuren zult moeten inkorten. Een snelle en handige manier van vloerisolatie is het aanbrengen van een isolerende laag onder het bestaande tapijt, laminaat of hout.

Uiteraard is dat vooral handig wanneer u de vloer toch al wilde vervangen. Deze manier van vloer isoleren wordt toegepast bij huizen zonder kruipruimte of bij kruipruimtes waar geen mogelijkheden zijn om isolatiematerialen aan te brengen.

Een betonnen vloer is bijna volledig naadloos waardoor er weinig kans is dat er koude tocht door de vloer trekt. Beton heeft echter wel de eigenschap dat het koud aanvoelt. Op een betonvloer kan goed vloerverwarming worden geplaatst. Verstandig is dan wel om ervoor te zorgen dat de warmte niet onder de vloer gaat zitten. U kunt de kruipruimte aan de onderkant laten isoleren. Denk aan voldoende ventilatie aan de onderkant van de vloer. Vocht gaat snel aan de onderkant van beton zitten. Gespoten Pur-schuim is de beste oplossing voor een betonnen vloer. Let wel op dat u geen purschuim gebruikt.

 

Verbetering van energielabel

Het isoleren van de vloer van je huis kan bijdragen aan het verbeteren van het energielabel van je woning. Het energielabel is een classificatie van de energie-efficiëntie van een woning op basis van het energieverbruik. Hoe hoger het energielabel, hoe energie-efficiënter de woning is. Isoleren kan helpen om het energieverbruik te verminderen door het behouden van een aangename temperatuur binnenshuis. Daarnaast zijn er nog andere manieren om het energielabel van je woning te verbeteren, zoals het isoleren van het dak, het installeren van dubbel glas of HR++ glas en het gebruiken van energiezuinige verwarming en lichtbronnen.

ISDE subsidie isoleren huis

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van een huis in Nederland. Deze subsidies zijn bedoeld om mensen te helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van hun huis en om de kosten van het isoleren te verlagen. Een van de belangrijkste subsidies voor het isoleren van een huis is de Isolatiepremie van het Rijk. Met deze premie kunt u tot 50% van de kosten voor het isoleren van uw dak, muren, vloer en/of ramen terugkrijgen. De premie is beschikbaar voor zowel eigenaren als huurders van een woning.

LeonFijn en deskundig bedrijf!
Lees verder
Prima, betrouwbaar en klantvriendelijk bedrijf. Het start met heldere en scherpe offertes nadat ik m'n wensen kenbaar had gemaakt, daarna een schouw van de situatie. Super klantvriendelijk, ik kreeg te horen: 'als u nog vragen heeft, laat het svp weten, want daarvoor zijn wij beschikbaar.' En ze zijn bereikbaar! Vervolgens binnen 4 weken de plaatsing van de zonnepanelen op een zeer professionele en deskundige manier! Goed bezig. Met als resultaat dat ik deze zonnige zomer al geniet van de opbrengst van 25 DMEGC-zonnepanelen. En een mooie bijkomstigheid: ze bleken stormvast tijdens de zomerstorm!
H. van RossumZonpa Solar, met dit bedrijf haal je het zonnetje in huis!!
Lees verder
Zonpa Solar is echt een prima leverancier van zonnepanelen. Wij hadden de naam doorgekregen van de ouders van een schoonzoon die erg tevreden waren. Dus mond op mond reclame. De offerte is snel in huis na de google streetview en deze ziet er schitterend mooi en heel verzorgd uit. Alles wat je wilt weten wordt daarin benoemd. Voor de schouw werd een afspraak gemaakt en de twee heren waren stipt op tijd. Wat fijn als leveranciers gewoon op tijd zijn, zo vanzelfsprekend is dat niet meer. De heren van Zonpa Solar waren niet alleen sympatiek maar hadden ook verstand van zaken. Dit gaf ons het volledige vertrouwen om met dit bedrijf in zee te gaan. De levertijd was gewoon supersnel, met een weekje of drie. De afspraak voor de montage kwam op korte termijn en als de dag niet uitkwam kon je heel gemakkelijk kiezen voor een ander tijdstip. Op de dag van montage: weer schitterend op tijd en de klus was snel geklaard. Echte vaklui die geen moment niets staan te doen. Het ziet er allemaal mooi uit en het werkt perfect. DE foto nemen was wat lastig omdat we er niet goed bij konden komen, maar het geeft wel een indruk.
StefVakwerk
Lees verder
410wp Denim panelen met IQ8+ omvormers. Van offerte aanvraag tot plaatsing alles volledig vlekkeloos verlopen. Bij vragen was er altijd een snelle reactie. Zeer scherpe prijs en kundige installateurs. Alles netjes afgewerkt ondanks de brandende zon op het dak. Daarnaast vanaf het eerste moment na installatie een werkende app. Ik kan deze firma bij iedereen aanraden, niets dan complimenten!
Previous
Next

Gratis energieadvies vandaag!

Uitvoerdatum
Bouwjaar van je woning
Soort aanvraag