Warm water

Warm water is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven en vervult tal van cruciale functies, van het schoonmaken van vaat tot het genieten van een verfrissende douche na een lange dag. Met de juiste warmwatervoorziening kunt u besparen op uw energierekening.

Hoe werkt een warmtepomp boiler?

De warmtepompboilers onttrekken ventilatielucht uit de omgeving waar de warmtepomp boiler is geplaatst en stuurt deze door een warmtewisselaar. Door de warmtewisselaar stroomt een koelvloeistof, die door de warme lucht verandert in een gas. De compressor drukt het gas samen, waardoor er hoge temperaturen ontstaan. De warmtewisselaar geeft vervolgens de warmte af aan het warm tapwater in de boiler.

Het tapwater verwarmen met de warmtepomp boiler, terwijl het koelmiddel afkoelt. Door de energie van verdamping en condensatie aan te wenden, kan een warmtepomp boiler veel verwarming leveren, voor relatief weinig elektrische energie. Wanneer de warmtepomp boiler te weinig rendement levert, zal het elektrisch element bijspringen. Dit doet hij echter met hetzelfde rendement als een gewone elektrische boiler.

Welke soorten Warmteverwarmers verkopen wij?

Geiser

Een geiser of doorstromer is een waterverwarmer die enkel warm water produceert als je de kraan opendraait. Kortom, zo’n installatie verwarmt het water pas als het nodig is.

Boiler

Een boiler slaat verwarmd water op in een voorraadvat en houdt dat water ook constant op temperatuur. Daarom staat een boiler ook bekend als een voorraadtoestel.

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler onttrekt warmte aan de omgevingslucht om zo het water voor je keuken en badkamer te verwarmen. Is je oude boiler aan vervanging toe? Dan is een warmtepompboiler een interessant en milieuvriendelijk alternatief.

Zonneboiler

Naast de warmtepompboiler is de zonneboiler een andere milieuvriendelijke waterverwarmer. Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om je water op te warmen. Zowel goed voor je portemonnee als voor onze planeet dus.

Geiser

Voordelen:

Veel compacter: een geiser warmt het water pas op als het nodig is. In tegenstelling tot bij een boiler heb je dus geen voorraadvat nodig.

Lager energieverbruik: een geiser gebruikt enkel energie als het toestel water moet opwarmen. In tegenstelling tot een boiler die extra energie verbruikt om het water in het voorraadvat op temperatuur te houden.

Onbeperkte hoeveelheid warm water: een geiser warmt het water op als je de kraan opendraait en kan dus warm water blijven leveren. In tegenstelling tot een boiler die afhankelijk is van de grootte van het voorraadvat. Let op: toch zijn er ook bij een geiser grenzen, o.a. afhankelijk van het vermogen van het toestel.

Goedkoper: een geiser kost minder dan een boiler, zowel bij aankoop als bij onderhoud.

Nadelen:

Niet onmiddellijk gewenste watertemperatuur: bij een geiser moet je soms even wachten tot er effectief warm water uit de kraan komt. Dat is niet zo bij een boiler, want die houdt het water constant op temperatuur.

Onstabiel debiet/watertemperatuur: draai je verschillende kranen open? Dan kunnen het debiet (aantal liter water per minuut) en de temperatuur schommelen bij een geiser. Bij een boiler zijn het debiet en de temperatuur wel stabiel.

Boiler

Voordelen:

Onmiddellijk gewenste watertemperatuur: een boiler houdt het verwarmde water constant op temperatuur. Draai je de kraan open? Dan komt daar dus onmiddellijk water uit met de gewenste temperatuur.

Stabiel debiet/watertemperatuur: draai je verschillende kranen open? Met een boiler blijven het debiet en de watertemperatuur stabiel. Bij een geiser is dat niet het geval.

Nadelen:

Groter energieverbruik: een boiler verbruikt extra energie om het water constant op temperatuur te houden. In tegenstelling tot een geiser die enkel energie verbruikt als je warm water gebruikt.

Beperktere hoeveelheid warm water: de beschikbare hoeveelheid warm water bij een boiler is afhankelijk van de capaciteit ervan. Is het warm water in het voorraadvat op? Dan moet je wachten tot het koude water is opgewarmd. Het is dus heel belangrijk om de capaciteit van de boiler af te stemmen op je waterverbruik.

Minder compact: door het voorraadvat neemt een boiler meer plaats in dan een geiser.

Duurder: een boiler kost meer dan een geiser, zowel bij aankoop als bij onderhoud.

Warmtepompboiler

Voordelen:

Eenvoudige plaatsing: de plaatsing van een warmtepompboiler gebeurt volledig binnen en gaat dus vlot. Het toestel werkt bovendien op elektriciteit. Je hebt dus enkel een stopcontact nodig. Bij de installatie van een zonneboiler hoort wel heel wat breekwerk. Zo’n boiler wordt namelijk deels op het dak geplaatst.

Voorziet volledig in warmwaterbehoefte: warmtepompboilers zijn geschikt voor een grote warmwaterbehoefte. Ze kunnen dus volledig voorzien in de warmwaterbehoefte van een woning. Zonneboilers kunnen dat slechts gedeeltelijk (ongeveer 60%).

Goedkoper: een warmtepompboiler is doorgaans goedkoper dan een zonneboiler, zowel de installatie zelf als de plaatsing ervan.

Nadelen:

Elektriciteit nodig: een warmtepompboiler heeft nog altijd elektriciteit nodig. Zonneboilers werken volledig onafhankelijk en gebruiken enkel zonne-energie.

Kortere levensduur: een warmtepompboiler gaat 15 à 20 jaar mee. Bij een zonneboiler is dat 20 à 25 jaar.

Koude lucht: warmtepompboilers geven koude lucht af. Je kan ze dus niet in leefruimtes plaatsen. Het is wel mogelijk om de afgekoelde lucht naar buiten af te voeren.

Zonneboiler

Voordelen:

Geen elektriciteit nodig: een zonneboiler werkt volledig onafhankelijk en heeft geen elektriciteit nodig. Die gebruikt enkel en alleen groene zonne-energie. Een warmtepompboiler heeft wel nog elektriciteit nodig.

Langere levensduur: een zonneboiler gaat 20 à 25 jaar mee. Bij een warmtepompboiler is dat 15 à 20 jaar.

Geen koude lucht: een zonneboiler geeft bij de werking ervan geen koude lucht af zoals bij een warmtepompboiler.

Nadelen:

Complexere plaatsing: de installatie van een zonneboiler gebeurt deels op het dak. Daardoor zijn breekwerken onvermijdelijk. Dat is niet het geval bij een warmtepompboiler, waarbij de plaatsing volledig binnen gebeurt.

Voorziet gedeeltelijk in warmwaterbehoefte: zonneboilers voorzien slechts gedeeltelijk in de warmwaterbehoefte van een woning (ongeveer 60%). Warmtepompboilers voorzien dan weer volledig in de warmwaterbehoefte.

Duurder: een zonneboiler is doorgaans duurder dan een warmtepompboiler, zowel de installatie zelf als de plaatsing ervan.

Welke warmtepomp boiler past bij ons?

Welke warmtepomp boiler past bij uw situatie? Er zijn verschillende modellen beschikbaar, door grootte, het huishouden en de waterbehoefte kan een selectie gemaakt worden over welke ketel bij uw situatie past. Daarnaast moet u ook ruimte hebben om deze warmtepompboiler te kunnen plaatsen. Er zijn fabrikanten die een warmtepompboiler hebben met een extra spiraal, hierop kunt u ook een zonneboiler systeem plaatsen. Het voordeel hiervan is dat u vaak de inhoud van de boiler kunt meten. De ketel kan nooit warmer worden dan 80 graden door de zon. Welke mogelijkheden er nog meer zijn? De specialist kunt u er alles over vertellen! Ook zit er op de warmtepomp boiler subsidie

LeonFijn en deskundig bedrijf!
Lees verder
Prima, betrouwbaar en klantvriendelijk bedrijf. Het start met heldere en scherpe offertes nadat ik m'n wensen kenbaar had gemaakt, daarna een schouw van de situatie. Super klantvriendelijk, ik kreeg te horen: 'als u nog vragen heeft, laat het svp weten, want daarvoor zijn wij beschikbaar.' En ze zijn bereikbaar! Vervolgens binnen 4 weken de plaatsing van de zonnepanelen op een zeer professionele en deskundige manier! Goed bezig. Met als resultaat dat ik deze zonnige zomer al geniet van de opbrengst van 25 DMEGC-zonnepanelen. En een mooie bijkomstigheid: ze bleken stormvast tijdens de zomerstorm!
H. van RossumZonpa Solar, met dit bedrijf haal je het zonnetje in huis!!
Lees verder
Zonpa Solar is echt een prima leverancier van zonnepanelen. Wij hadden de naam doorgekregen van de ouders van een schoonzoon die erg tevreden waren. Dus mond op mond reclame. De offerte is snel in huis na de google streetview en deze ziet er schitterend mooi en heel verzorgd uit. Alles wat je wilt weten wordt daarin benoemd. Voor de schouw werd een afspraak gemaakt en de twee heren waren stipt op tijd. Wat fijn als leveranciers gewoon op tijd zijn, zo vanzelfsprekend is dat niet meer. De heren van Zonpa Solar waren niet alleen sympatiek maar hadden ook verstand van zaken. Dit gaf ons het volledige vertrouwen om met dit bedrijf in zee te gaan. De levertijd was gewoon supersnel, met een weekje of drie. De afspraak voor de montage kwam op korte termijn en als de dag niet uitkwam kon je heel gemakkelijk kiezen voor een ander tijdstip. Op de dag van montage: weer schitterend op tijd en de klus was snel geklaard. Echte vaklui die geen moment niets staan te doen. Het ziet er allemaal mooi uit en het werkt perfect. DE foto nemen was wat lastig omdat we er niet goed bij konden komen, maar het geeft wel een indruk.
StefVakwerk
Lees verder
410wp Denim panelen met IQ8+ omvormers. Van offerte aanvraag tot plaatsing alles volledig vlekkeloos verlopen. Bij vragen was er altijd een snelle reactie. Zeer scherpe prijs en kundige installateurs. Alles netjes afgewerkt ondanks de brandende zon op het dak. Daarnaast vanaf het eerste moment na installatie een werkende app. Ik kan deze firma bij iedereen aanraden, niets dan complimenten!
Previous
Next

Direct aanvragen

Soort aanvraag
Soort aanvraag