logo-Y

Ontdek hoe wij werken

Meer dan 24.000+ klanten hebben al zonnepanelen laten plaatsen door Zonpa Solar. Via ons stappenplan weet jij precies welke zonnepanelen geschikt zijn voor jouw dak. Keuze gemaakt? Onze ervaren installateurs plaatsen de zonnepanelen binnen een maand. Klaar om de gratis stroom van de zon te gebruiken!

Garantiefonds ZonZeker

Wij verzorgen ook zaterdag- en zondaginstallaties!

Vaste prijs garantie

15 jaar installatiegarantie

Hoe werken wij?

1: U doet een aanvraag

2. Persoonlijk legplan

3: Akkoord op legplan

4: Start van het
installatieproces

5: Geniet van uw
zonnepanelen

Gratis advies

Stap 1: U doet een aanvraag:

U kunt kiezen uit een van de opties die u het beste past

Onze gedetailleerde Dakscan is een handige manier om te beginnen aan uw reis naar zonne-energie. Ons deskundige team zal uw dak beoordelen op belangrijke kenmerken zoals grootte, hoek en oriëntatie. Op basis van deze analyse kunnen we bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en hoe deze het beste kunnen worden geplaatst voor optimale prestaties.

Klik hier voor dakscan

Kies voor een persoonlijk adviesgesprek met onze deskundige verkoopadviseurs. Tijdens dit gesprek zullen we uw behoeften en doelstellingen bespreken. Onze adviseur zal op basis van uw gegevens en informatie een gedetailleerd legplan en offerte op maat maken. Dit zorgt ervoor dat u volledig begrijpt wat uw zonnepanelensysteem inhoudt en geeft u de mogelijkheid om eventuele vragen te stellen en verdere aanpassingen te maken.

Klik hier voor adviesgesprek

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek bij ons op locatie. Tijdens deze afspraak zullen we uw behoeften en doelstellingen nog dieper bespreken, u voorzien van aanvullende informatie over onze producten en diensten, en eventuele vragen die u heeft beantwoorden. Dit is een geweldige manier om onze faciliteiten te zien, onze teamleden te ontmoeten en een diepgaand inzicht te krijgen in hoe we u kunnen helpen met uw zonne-energie behoeften.

Klik hier voor afspraak op locatie

2. Persoonlijk legplan en offerte op maat

Zodra u een keuze heeft gemaakt uit een van onze diensten – of dat nu een Dakscan, Adviesgesprek, of een Afspraak op Locatie is – gaat onze deskundige verkoopadviseur voor u aan de slag. Op basis van uw gegevens en de door u verstrekte informatie, creëren ze een gepersonaliseerd legplan voor uw zonnepanelen. Bovendien stellen ze een offerte op maat samen die aansluit bij uw specifieke behoeften en budget. Deze grondige en persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat u precies weet wat u kunt verwachten en helpt u om de meest geïnformeerde beslissing te nemen over uw zonne-energie oplossing.

Stap 3: Akkoord op legplan en offerte

Na de creatie van uw persoonlijke legplan en offerte op maat, is de volgende stap uw goedkeuring. U gaat door het legplan en de offerte die u samen met onze verkoopadviseur heeft besproken en opgesteld. Dit is het moment om eventuele vragen te stellen of wijzigingen aan te vragen. Zodra alles naar uw wens is, geeft u uw akkoord. Met uw goedkeuring kunnen we de volgende fase van uw zonne-energie reis beginnen, het realiseren van uw zonne-energie oplossing.

Stap 4: Start van het installatieproces

Zodra u uw goedkeuring heeft gegeven op het legplan en de offerte, start het installatieproces. Dit proces omvat de volgende stappen:

  1. Schouwafspraak We plannen op korte termijn een schouwafspraak voor een bezoek op locatie. Tijdens deze afspraak zal onze collega controleren of het voorgestelde legplan haalbaar is.

  2. Zonnesysteem op Maat Op basis van de schouwafspraak wordt er een advies opgesteld voor een zonnesysteem op maat. Dit zorgt voor maximale prestaties en energiebesparingen.

  3. Installatie Onze gecertificeerde technici installeren uw zonnepanelensysteem. Dit gebeurt op een veilige en professionele manier.

  4. Inspectie en Activering Na de installatie vindt een laatste inspectie plaats en wordt uw systeem geactiveerd.

  5. Betaling en Monitoring Zodra uw zonnepanelensysteem succesvol is geïnstalleerd en opgeleverd, kunt u overgaan tot betaling van de factuur. Na betaling krijgt u binnen 5 werkdagen toegang tot ons geavanceerde monitoringsplatform. Hiermee kunt u uw energieproductie en -besparingen in realtime volgen.

Zo verloopt de reis van uw zonne-energie oplossing met Zonpa, van de initiële planning tot de uiteindelijke installatie en monitoring. We kijken ernaar uit om u te helpen uw energie-efficiëntie te optimaliseren en uw koolstofvoetafdruk te verkleinen.

Stap 5: Geniet van uw zonnepanelen-systeem

Nu uw zonnepanelensysteem met succes is geïnstalleerd en geactiveerd, kunt u beginnen met genieten van de voordelen. U zult meteen besparen op uw energiekosten en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Wij stellen uw feedback zeer op prijs en willen u daarom vragen een recensie achter te laten op Klantenvertellen en Trustpilot. Uw ervaring kan anderen helpen bij het maken van hun beslissing en stelt ons in staat om voortdurend onze service en producten te verbeteren.

Bedankt dat u voor Zonpa heeft gekozen. We hopen dat u volop geniet van uw zonnepanelen en we kijken ernaar uit om u in de toekomst te blijven ondersteunen met uw zonne-energie behoeften.