Vragen? Stel ze hier!

Doe de dakscan!

Bekijk ons aanbod

Jouw vragen over zonnepanelen beantwoord

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

90% van alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Ook als je een schuin dak hebt, een plat dak, of soms last hebt van schaduw. We hebben voor elke situatie een oplossing en het juiste montagemateriaal. 

 

Via de dakscan ontdek je welke zonnepanelen geschikt zijn voor jouw dak

Hoeveel zonnepanelen kan ik op mijn dak plaatsen?

Ook hier krijg je antwoord op via onze dakscan. Het aantal zonnepanelen dat je kunt plaatsen ligt namelijk aan jouw dak én aan de afmetingen van de zonnepanelen. Met onze dakcheck software maken we een zorgvuldig legplan, zodat jij het optimale aantal zonnepanelen op jouw dak krijgt

Hoe werkt het met zonnepanelen op een dak met schaduw?

Heb je last van schaduw op jouw dak? Dan kun je gebruikmaken van optimizers. Door een optimizer worden alle zonnepanelen afzonderlijk geregeld. Staan sommige zonnepanelen in de schaduw, dan zullen de andere zonnepanelen nog steeds zoveel mogelijk stroom opwekken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij onze SolarEdge omvormers met optimizers.

Wat is de terugverdientijd van de zonnepanelen?

Gemiddelde verdien je de aanschaf van zonnepanelen terug binnen 6 tot 8 jaar. Bij Zonpa Solar is dat vaak sneller, vaak al binnen 3-5 jaar. Dit komt omdat wij de zonnepaneleninstallatie goedkoper aanbieden en jij dus sneller kunt besparen!

Wat is salderen?

Op zonnige dagen kunnen zonnepanelen teveel elektriciteit produceren. Dat kan zelfs gebeuren als je alle apparatuur hebt aangezet. Dit stroomoverschot wordt dan teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om de teruggeleverde zonnestroom te verrekenen met je energieverbruik. Dit heet salderen. 

 

Het verrekenen van zonnestroom gebeurt volgens hetzelfde tarief als het energieverbruik: 22 cent per kWh (inclusief belastingen). Door salderen kun je dus flink op je energierekening besparen. Het is dan ook mogelijk om geld te verdienen aan jouw zonnepanelen!

Hoe kan ik de BTW terug vragen?

De belangrijkste eis is dat jouw naam op de factuur van je zonnepanelen installatie moet staan.  Ook op het contract van je energiemaatschappij. Anders is het niet mogelijk om BTW te kunnen terug vragen.

Bij Zonpa solar kunt u gratis gebruik maken van: www.btw-zonnepanelen.nl

Hoe lang duurt het om zonnepanelen op mijn dak te plaatsen?

Het plaatsen van de zonnepanelen verzorgen onze experts al binnen 10 werkdagen. Het hele traject kun je dan al binnen een maand aflopen. Van het eerste contact tot de plaatsing op jouw dak!

Hoe lang heb ik garantie op mijn zonnepanelen en omvormer?

We bieden lang garantie op jouw producten: 

 

  • Tot 25 jaar op jouw zonnepanelen
  • Tot 15 jaar op de omvormer
  • Tot 15 jaar op de installatie

Onze gegevens

Adresgegevens

Calandstraat 65 3125 BA Schiedam

E-mail

info@zonpa.nl

Telefoonnummer

010-2378249