logo-Y

Zonnepanelen, EMS en het Dynamisch energiecontract: De perfecte combinatie

Overweegt u zonnepanelen? Fantastisch! Maar wist u dat de combinatie van zonnepanelen, een Energy Management System (EMS) én een dynamisch energiecontract u nog meer voordelen kan opleveren? Hier leest u waarom deze combinatie uw slimste energiekeuze is:

Met zonnepanelen wekt u overdag energie op. Niet alles direct nodig? Geen probleem. Een EMS slaat overtollige energie op in een thuisbatterij.
Ook als de zon niet schijnt, gebruikt u de eerder opgeslagen energie. Optimaal gebruik van uw eigen opgewekte stroom!

Energieprijzen veranderen. Bij een dynamisch energiecontract variëren de tarieven op basis van marktwaarden, soms zelfs elk uur.
Met een EMS kunt u inspelen op deze fluctuaties. Is netstroom goedkoop? Dan laadt uw EMS de batterij op met netstroom. Wordt het duurder? U gebruikt uw opgeslagen zonne-energie.

Dankzij de combinatie van een EMS en een dynamisch contract koopt u energie in wanneer deze goedkoop is en gebruikt u uw eigen opgeslagen energie wanneer netstroom duurder is.
Zo profiteert u van de laagste tarieven en bespaart u consistent op uw energierekening.

Stroomstoring? Met een EMS en thuisbatterij blijft u niet in het donker. Belangrijke apparaten zoals uw koelkast of lichten draaien gewoon door.

Veel EMS-systemen bieden apps waarmee u uw energieproductie, -verbruik en -opslag real-time kunt volgen. U ziet ook de huidige energieprijzen, waardoor u beter begrijpt hoe u maximaal profiteert van uw zonnepanelen en dynamisch contract.

Denkt u aan zonne-energie? Combineer het met een EMS en dynamisch energiecontract. Zo maakt u een geïnformeerde, duurzame keuze voor een toekomst met betrouwbare, voordelige energie!

Onze producten & diensten

Onze energieadviseurs bieden deskundig advies over het verduurzamen van je huis zodat je snel energie en geld kan besparen

Vraag offerte aan

Step 1 of 2

Enphase micro-
omvormers en EMS

Enphase micro-omvormers zorgen ervoor dat elk paneel afzonderlijk optimaal presteert, terwijl het EMS u helpt slim met deze energie om te gaan.

SolarEdge power-optimizers en EMS

De optimizers van SolarEdge zorgen ervoor dat elk paneel altijd maximaal presteert, en het EMS zorgt voor slim beheer van de opgewekte energie.

Goodwe hybride systemen en EMS

Met GoodWe en EMS krijgt u volledige controle over hoe en wanneer u uw opgewekte energie gebruikt.